כולנו עושים שימוש במושג "מנהיגות", אבל רבים מאיתנו נתקשה להגדיר במדויק את פירושו. מהי מנהיגות? מיהו "מנהיג"? הרצאה בהשתתפות פעילה של הצופים, המתמקדת בהבדל בין מנהיגות לבין סמכות פורמלית – שהיא לכל היותר משאב למנהיגות. בעזרת שימוש במגוון דוגמאות ושיח עם הקהל, נגיע למסקנה שמנהיגות היא פעולה, היא יכולה להתבצע על ידי כל אחד והיא אינה תלויה בתפקיד וגם לא בתכונות אישיות.
נציג את הפן המעשי של תפיסת המנהיגות האדפטיבית, ונראה כי מנהיגות היא מיומנות שניתן להתאמן, להשתפר ולהתמחות בה. מנהיגות אדפטיבית אינה תיאוריה אקדמית בלבד, אלא מסגרת מעשית להובלת שינוי. השינוי מתבצע על ידי הנעת הקבוצה לאפיין מחדש של ערכים – לעיתים מקודשים – כדי להסתגל למציאות משתנה. הכאב הכרוך בויתר על ערכים, גורם להפעלת מנהיגות להיות כרוכה גם בסכנה משמעותית. נציג את הסכנות הצפויות ואת הדרכים לנסות ולהימנע מהן.
במשך כשני עשורים, בתפקידו כסמנכ"ל פיתוח בחברת נמלי ישראל, עסק יואב צוקרמן בקידום הרפורמה בנמלי הים של ישראל. כתלמידו של פרופ' חפץ, יישם את תפיסת המנהיגות האדפטיבית בהובלת תהליך השינוי המבני בנמלים. הרצאה מרתקת העוסקת באחורי הקלעים של תהליך השינוי המבני המשמעותי ביותר שנעשה במשק הישראלי בעשורים האחרונים, ושנוהל כולו תוך שימוש בשפה ובכלים מעולם המנהיגות האדפטיבית. ההרצאה מיועדת לאנשים בעלי ידע בסיסי במנהיגות אדפטיבית.
אלדד קובלנץ, תלמידו של פרופ' חפץ, קיבל על עצמו כמנכ"ל הראשון של תאגיד השידור הציבורי הישראלי החדש משימה שנחשבה אז כמעט בלתי אפשרית: להפוך את רשות השידור הישראלית – גוף מנוון, מנופח וחסר רלבנטיות – לגוף שידור לגיטימי המתחרה בעולם הדיגיטלי המתהווה. תוך שימוש בכלים מעולם המנהיגות האדפטיבית, הוביל קובלנץ את הפיכתו של השידור הציבורי ליצרן תוכן איכותי ומעודכן המתחרה בכל ספקי התוכן בישראל ואף מוכר תכנים לחו"ל. מתהליכי השינוי המוצלחים והבולטים ביותר שנעשו בישראל מעולם.